Spelagogiek

Spelagogiek is met name gericht op kennisoverdracht rondom spel, het bieden van spelbegeleiding (individueel of groepsgebonden) en speltraining.  

Spelen doen alle kinderen en gaat vanzelf… Immers, zo wordt vaak gedacht. 

Het spel van kinderen is uniek. En vaak verloopt de spelontwikkeling gelijk met de algehele ontwikkeling van het kind. Alleen… Niet altijd….

Wanneer de spelontwikkeling stagneert, kan spelbegeleiding of speltraining een goed middel zijn om de spelontwikkeling te bevorderen. Door middel van een eerste spelobservatie zal samen met ouders gekeken worden of spelbegeleiding of speltraining een geschikt aanbod kan zijn. Een observatie geeft ook meer zicht op de spelvoorwaarden. Door te weten wat de spelvoorwaarden voor een kind zijn, kan de spelsituatie op verschillende plekken worden aangepast. Soms is dit al voldoende om het plezier in het spel van het kind te vergroten.

 

Om als ouders of professional meer inzicht te krijgen in het spel en spelontwikkeling, bieden we onder andere workshops op maat aan. Kijk bij het tabblad Workshops & Informatiebijeenkomsten voor meer informatie. 

Winkelwagen
Scroll naar boven