FloorPlay

FloorPlay is een praktische methode die gericht is op een plezierige interactie tussen ouder en kind. De FloorPlay Specialist helpt ouders om de interactie tussen ouder en kind te versterken. Plezier is hierbij van groot belang. Wanneer plezier in het contact aanwezig is, stimuleert deze positieve ervaringen het opnieuw aangaan en onderhouden van contact(momenten).

 

Als er geen plezier in het contact is, zoek dan contact in het plezier.

Wendy oude Lansink – Kijk op Spel

 

Tijdens een FloorPlay traject wordt de “Learning Tree” (Greenspan) gebruikt als metafoor. De “Learning Tree”, oftewel een (leer)boom, symboliseert de ontwikkeling van het kind.

Elke boom heeft wortels, een stam en een kruin met takken en bladeren. Daarnaast heeft een boom voeding en zonlicht nodig om zich te ontwikkelen en om te kunnen groeien. De wortels van de boom staan voor het biologische profiel van het kind. De stam symboliseert de mijlpalen, de ontwikkeling van het kind. De kruin, met zijn takken en bladeren, staan voor de vaardigheden van het kind. Ouders (en omgeving) geven de voeding en zorgen met de warmte van de zon voor een optimaal ontwikkelingsklimaat.

Wanneer de boom in balans is, heeft het goede diepe wortels, een stevige stam en een passende kruin. Maar wat gebeurt er bijvoorbeeld als er in de stam scheuren ontstaan? Invloeden van buitenaf maken de boom dan kwetsbaar. Komt er een “storm”, dan kan de boom hier makkelijker schade door oplopen. Heeft de boom een sterke stam en is deze goed geworteld? Dan zul je zien dat de boom in zijn kracht staat en minder last heeft van een storm.

FloorPlay in de praktijk

Elk kind heeft een uniek biologisch profiel. Vanuit dat profiel ontwikkeld het kind zich en leert het vaardigheden. FloorPlay helpt om kansen te zien in de interactie tussen ouder en kind. Vanuit plezier in de interactie wordt de ontwikkeling van het kind verder gestimuleerd. FloorPlay maakt geen gebruik van ‘vastgestelde oefeningen’. Door samen te ontdekken welke activiteiten aansluiten in het contact, ontdekken we samen de sleutel(s) tot geslaagde en plezierige interactie.

Ben je nieuwsgierig naar de methodiek en wil je weten of dit iets voor je kan zijn?

Woon je in de buurt van Haaksbergen (regio Twente) dan is het mogelijk om een FloorPlay traject op te starten. Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je graag meer informatie? Neem vooral contact op en laten we samen kijken wat ik voor jullie zou kunnen betekenen. Natuurlijk kun je ook je vragen mailen of telefonisch contact opnemen.

Meer informatie

Kijk vooral ook eens op deze site. Hier vind je veel informatie over de methodiek van FloorPlay en een duidelijke uitleg van de mijlpalen.