Kijk op Spel


Spelen – Ontdekken – Ervaren – Ontwikkelen….


Spel…
Het lijkt zo klein…
maar is zoveel zeggend...
Kinderen ontdekken de wereld om hen heen spelenderwijs. Speelgoed dat aansluit bij de ontwikkeling van uw kind is daarom zeer belangrijk.Via deze webshop worden spelmaterialen aangeboden, waar kinderen veelvuldig en variërend mee kunnen spelen, om hun spelontwikkeling te stimuleren. Materialen die aansluiten of meegroeien met de spelontwikkeling van uw kind.


De spelmaterialen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.
Ervaren, Ontdekken en Fantasiespel (in het breedst van het woord).
Natuurlijk behoren de meeste spelmaterialen in meerdere categorieën thuis,
Natuurlijk ervaren kinderen onder andere door te ontdekken…


Maar goed, het is handig dat er groepen gecreëerd worden.
Bewust is ervoor gekozen het spelmateriaal niet onder te verdelen in leeftijdsgroepen, mede gezien de ontwikkeling van elk kind uniek is, en niet geheel leeftijdsgebonden.
Daarnaast zijn er veel materialen waar een lange tijd meegespeeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de stapelbekers. Het jonge spel zal beginnen met bekijken, voelen en misschien tegen elkaar aantikken. Later zullen kinderen ze ordenen, stapelen en vullen met materialen. Stapelbekers zijn geweldig om het spel in bad, onder de douche of in de zandbak te stimuleren. Ook het combineren met natuurlijke materialen als bladeren, rijst en mais geeft veel nieuwe spelideeën  en stimuleert de spelontwikkeling. Het toevoegen van andere spelmaterialen als een lepel of blokken, geeft het spel met de stapelbekers een nieuwe richting.


Er zullen geregeld spelideeën aan de site worden toegevoegd. Als document om te downloaden of als boekje om te kunnen aanschaffen.

Daarnaast is er een categorie spel-ondersteunende materialen.
Deze materialen zijn op veel manieren aan te bieden tijdens het spel van uw kind. Ook hier zullen documenten aan gekoppeld worden met informatie over het inzetten van deze materialen.


Kijk rond, ervaar, ontdek en vraag wanneer u meer informatie wenst.
Mocht uw geschikte spelmaterialen wensen voor uw kinderen, en kunt u deze niet vinden, neemt u dan vooral vrijblijvend contact op. Samen zullen we kijken welke materialen goed kunnen aansluiten bij de spelontwikkeling van uw kind.